Ανόητο και παράλογο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, το γεγονός ότι  οι αγρότες αρνούνται, να καταβάλλουν 25 ευρώ το μήνα επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτοί εθνική σύνταξη.  Όπως ανέφερε στο Πρακτορείο 104,9 FM, «οι αγρότες με τις υπάρχουσες διατάξεις στην 5η ασφαλιστική κατηγορία πληρώνουν 1239 ευρώ και με βάση την κυβερνητική πρόταση θα πληρώνουν παραπάνω 25 ευρώ το μήνα».

«Γιατί θα πρέπει αυτή η λογική της αντίρρησης να διατηρείται; Δεν έχει καμία εξήγηση. Μάλλον ή δεν το ξέρουν ή οι άλλοι θα πρέπει να μας πουν πώς αντιλαμβάνονται το συμφέρον των αγροτών»

ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, αναφερόμενος έμμεσα στις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Επίσης σχολίασε ότι η κυβέρνηση περιμένει ακόμα να υπάρξει συζήτηση από την πλευρά των αγροτών και των επιστημόνων, ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αρνούνται το διάλογο και τόνισε ότι δεν υπάρχει αντιστοίχιση μεταξύ των αγροτών, των επιστημόνων και αυτών που τους εκπροσωπούν.

Ακόμη θεωρεί «τεράστιο» το πρόβλημα με τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι δανειστές, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σ' αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλει βάλλεται και εκ των έσω, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «σ' αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας».

Τέλος, στην ερώτηση πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί χρονικά ο κύκλος των αντιδράσεων και των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «η Ελλάδα χαράσσει τη μοίρα της, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη».