Ματαιώθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αντικείμενο τη συζήτηση του αγροτικού ζητήματος.

Και αυτό γιατί οι αγροτικοί φορείς από τα μπλόκα που εκλήθησαν προκειμένου να προχωρήσουν σε διακομματικό διάλογο, δεν προσήλθαν. Όπως τουλάχιστον δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής κ. Καφαντάρη εστάλησαν προσκλήσεις και έγινε προσπάθεια από τους ανθρώπους της βουλής να έρθουν σε επαφη με αγρότες από τα μπλόκα Έβρου έως Κρήτη. «Εκλήθησαν 20 άτομα. Όμως η εικόνα την οποία έχουμε σχηματίσει δεν ήταν ενθαρρυντική», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρότεινε την αναβολή της συζήτησης.

Από κει και πέρα ξεκίνησε ένας κύκλος τοποθετήσεων βουλευτών με αυτούς της αντιπολίτευσης να στηλιτεύουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και εκείνους της πλειοψηφίας να τους στηρίζουν.

Ο κ. Μηταράκης από τη ΝΔ, για παράδειγμα ζήτησε να μην αναβληθεί η συζήτηση για να μπορέσουν τα κόμματα να συζητήσουν αναλυτικά το πρόβλημα. Ακόμα, ενδιαφέρουσα, κυρίως αν γινόταν πραγματικότητα, ήταν η πρόταση του κ. Αμυρά από το Ποτάμι (με την οποία συμφώνησε και η ΕΚ) σύμφωνα με την οποία η επιτροπή θα μπορούσε να ορίσει εκπροσώπους και να πάει στα μπλόκα των αγροτών προκειμένου να συζητήσει μαζί τους. Ωστόσο και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία με την κ. Καφαντάρη να δεσμεύεται πως όταν έρθει το επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή, θα δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα για να τοποθετηθούν.