Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε για το ενδεχόμενο πρόορων εκλογών, στις κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς και στο προσφυγικό το οποίο συζήτησε χθές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

H χώρα δεν χρειάζεται συνέχεια εκλογές. Απαιτείται  μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με προοδευτική μεταρρυθμιστική κατεύθυνση καθώς δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα με οριακές πλειοψηφίες». Και ότι «Δεν τίθεται από εμάς ζήτημα διεύρυνσης οποιασδήποτε κυβερνητικής πλειοψηφίας. Βέβαια η κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τους 153 βουλευτές και οριακές πλειοψηφίες συνεπώς εμείς συνεχίζουμε την αντιπολίτευση καταθέτοντας  τις εναλλακτικές μας προτάσεις. Πλάτη σε αδιέξοδα δεν μπορούμε να βάλουμε από τη στιγμή που θεωρούμε ότι είναι μια αδιέξοδη πολιτική.

Έπισης ο κ. Θεοχαρόπουλος σχετικά με το αγροτικό ανέφερε πως: «είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει δημιουργήσει μία κοινωνική αναταραχή και πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αδιαλλαξία και από την πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να μπορέσουν να γίνουν κάποια βασικά πράγματα γιατί έχουν μικρή δημοσιονομική επίπτωση. Επίσης πρέπει να θεσπιστεί αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, και να δούμε το θέμα του τριπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών, τριπλασιασμός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός». 

Όσον αφορά το προσφυγικό, το οποίο χθες συζήτησε και με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είπε: «το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, όπως και η Τουρκία θα πρέπει και αυτή να λάβει υποχρεώσεις και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει πιέσεις, και η χώρα μας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, για παράδειγμα τα πέντε υπό κατασκευή hotspots. Και βεβαίως μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όπως είναι η μετεγκατάσταση 160.000 ανθρώπων».