Σκληρή απάντηση επεφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος με δηλώσεις του σήμερα ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας αυτή την απαίτηση ''προκλητική και ανεύθυνη''.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργου:

Η απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του. Ας έχει όμως υπ’ όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

  • Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις
  • Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.
  • Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία αποφεύγει να κατονομάσει.
  • Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε ζητήσει με δήλωσή του να αποσυρθεί αμέσως το σχέδιο για το ασφαλιστικό.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ''πως είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό καθώς πλήττεται η οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα''.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη:

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς.

Την ίδια στιγμή, στο briefing των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι το ασφαλιστικό είναι ακόμα ύπο διαπραγμάτευση.

Όπως τόνισε:

Με το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Περίπου σε 4 εβδομάδες, θα έχουμε νομοσχέδιο και θα είναι προαπαιτούμενο για την 1η αξιολόγηση.

Συνέχεια έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τις πολτικές του δεν λύνει κανένα πρόβλημα και ότι δεν καταλαβαίνει ούτε αυτό που όλοι οι Έλληνες βλέπουν.