Σκληρή απάντηση έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο, κατηγορώντας τον ότι ''επιχειρεί να «καπελώσει» τους πάντες, χωρίς καμιά αρμοδιότητα'', ενώ υπογράμμισε ότι ''καλύτερα να επικεντρωθεί στα του δήμου του''.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα:

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κ. Μπουτάρης να καταλάβει ότι είναι ο ένας από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας και οι αρμοδιότητές του σταματούν στα όρια του δήμου του. Όσες φορές μάλιστα αποφάσισε να εμπλακεί σε πράγματα πέραν των αρμοδιοτήτων του το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Προβλήματα μάλιστα στη συνεργασία του με τους άλλους φορείς. Οπότε καλύτερα να επικεντρωθεί στα του δήμου του, να κοιτάξει να κάνει καλά τη δουλειά του σε σχέση με τις αρμοδιότητες που έχει, εκτός πια κι αν έχει αναλάβει την πολιτική υπεράσπιση της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι ο κ. Μπουτάρης ουδέποτε τον πήρε τηλέφωνο, σημειώνοντας ότι «οι καταστάσεις είναι πολύ σοβαρές για να ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα».

Ο περιφερειάρχης άφησε κι άλλες αιχμές εναντίον του δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τον αγαπώ, τον εκτιμώ, αλλά είναι ένας από τους 38 δημάρχους. Τη μητροπολιτικότητα δεν την ασκεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, ας το καταλάβει, την ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»...