current views are: 15

9 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:43

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με όλα τα θέματα της επικαιρότητας να μπαίνουν στο τραπέζι. 

Δημοσίευση 13:43’

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με όλα τα θέματα της επικαιρότητας να μπαίνουν στο τραπέζι. 

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με όλα τα θέματα της επικαιρότητας να μπαίνουν στο τραπέζι.

Ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά, αναμένεται να στείλει μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, καθώς η κυβέρνηση δέχεται μεταξύ άλλων ισχυρές πιέσεις για το προσφυγικό και τη λήψη νέων μέτρων. 

Πιο αναλυτικά, στο επίκεντρο του υπουργικού αναμένεται να βρεθούν όλα τα ανοιχτά μέτωπα, όπως το ασφαλιστικό, το αγροτικό, το προσφυγικό, η αξιολόγηση και οι τηλεοπτικές άδειες. Παράλληλα, θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της ΕΕ κάνουν λόγο για ανάγκη λήψης έκτακτων δημοσιονομικών μέτρων για το 2016, η ημερομηνία επιστροφήε του κουαρτέτου στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση είναι άγνωστη, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά μεγαλύτερη σαφήνεια για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση βρίσκεται σε «πόλεμο» με τους αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και απειλούν να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, ενώ στο μέτωπο του προσφυγικού δέχεται έντονες πιέσεις για γρήγορα ολοκλήρωση των πέντε hot spots στα νησιά.

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες, διακινούνται ξανά σενάρια εκλογών, με το Μαξίμου ωστόσο να τα διαψεύδει κατηγορηματικά.


σχετικα αρθρα