Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαική Ενότητα στην οποία κατακεραυνώνει τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου και της κυβέρνησης.

«Οι σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία μίλησε απαξιωτικά για το αγροτικό κίνημα ως πολιτικά υποκινούμενο και οι κυβερνητικές προθέσεις για απαγόρευση εισόδου τρακτέρ στην Αθήνα, σε συνέχεια των διαρροών ανώτατων πηγών από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ιράν περί εγωϊστικής στάσης των Αγροτών, προετοιμάζουν κλίμα αστυνομοκρατίας, επερχόμενης καταστολής και ένταση του αυταρχισμού απέναντι στους αγώνες των αγροτών». Ανακοίνωσε πριν απο λίγο το ΛΑΕ. Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να εφαρμόσει κατασταλτικά αστυνομικά αυταρχικά μέτρα και μέτρα ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων. Να μην ζηλέψει την «δόξα» των προκατόχων της και ιδίως της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία επιτέθηκε στους αγροτικούς αγώνες με τα διαβόητα αγροτοδικεία και το ξεφούσκωμα των λάστιχων των τρακτέρ».

Τέλος καλεί την κυβέρνηση  «να μην προχωρήσει σε καμμία κίνηση που θα παρεμποδίζει τους αγώνες των αγροτών. Να αποσύρει άμεσα το αντιασφαλιστικό σχέδιό της και τα φορολογικά μέτρα και να προχωρήσει από μηδενική βάση σε διάλογο με τους αγρότες με βάση τα δίκαια αιτήματα τους».