Συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσει για την προετοιμασία των πέντε κέντρων προσωρινής διαμονής και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης, τα οποία όπως επισημάνθηκε θα είναι έτοιμα για λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου 2016. Πρόκειται για τα hotspots σε Χίο, Λέσβο, Λέρο, Σάμο και Κω, καθώς και τα δύο κέντρα φύλαξης σε Σίνδο και Σχιστό. 
 
Ο Πάνος Καμμένος πληροφόρησε τον Επίτροπο ότι το υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων μέσω Eurodac δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, τόσο το θέμα της ταυτοποίησης όσο και το θέμα της ασφάλειας, και πρέπει να συνδυαστεί με το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων.


 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πληροφόρησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιμετωπίζουν ήδη θετικά την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε την προθυμία ο ίδιος και η Επιτροπή να συνδράμουν τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προσφυγικού προβλήματος.
 
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας αποδέχθηκε πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να επισκεφθεί τη χώρα μας με τη θεσμική του ιδιότητα τις προσεχείς ημέρες.