Στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν και με τη διαπραγμάτευση και με το αγροτικό και με το προσφυγικό το οποίο πάει να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως το κυβερνητικό καράβι μπάζει από παντού νερά και σύντομα θα χρειαστεί σωστικές λέμβους τις οποίες πάντως δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα διαθέσει. Από την άλλη η κυρία Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει πως αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει να το πει και η παρούσα Βουλή να βρει νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Αντικειμενικά πάντως στο ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν εκλογές και πολλοί δεν ακούν με ησυχία τα όσα κυκλοφορούν περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ,τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Οι διαβεβαιώσεις της κυρίας Γεροβασίλη δεν αρκούν καθώς όπως λένε στελέχη του κόμματος

Οι εκλογές και οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται ¨

Το ΠΑΣΟΚ περιμένει και την κίνηση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, όπως και το τελικό νομοσχέδιο για ασφαλιστικό και το φορολογικό . Υπάρχουν εκτιμήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη πως η κατάσταση ,αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, θα ξεφύγει τον έλεγχο της κυβέρνησης και μέσα σε αυτό το κλίμα αποκλείονται επενδύσεις καθώς οι επενδυτές γυρνούν καθημερινά την πλάτη τους στη χώρα μας. Μέσα σε αυτή την κατάσταση δεν αποκλείεται να ενταθούν οι πιέσεις από το εξωτερικό προς την κυρία Γεννηματά για να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση Τσίπρα. Εκεί θα υπάρξει και τα μεγαλύτερο πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος καθώς η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας θα βρεθεί απέναντι αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Στήριξη στην κυβέρνηση πάντως έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση δύσκολα θα υπάρξει.