«Οι λύσεις βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης. Η κυβέρνηση έχει διάθεση αφομοίωσης, δεν είναι αμυντική, αφήνει περιθώρια», τόνισε ο Δημήτρης Σεβαστάκης, για το θέμα των αγροτών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

Θέλεις την κοινωνία όχι αποδέκτη αλλά μέσα στα πράγματα, γιατί αυτό μας βοηθάει στη διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο από τα καθίσουμε να μιλήσουμε. 

Σε άλλο σημείο, χαρακτήρισε «αόριστη» την άρνηση και τη δυσφορία των δανειστών σε διάφορα ζητήματα, καθώς όπως είπε δεν συγκεκριμενοποιούν τις ενστάσεις τους.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Σεβαστάκης ανέφερε πως οι τέσσερις, δεν σημαίνουν μόνο τέσσερα κανάλια, αλλά τέσσερις πλατφόρμες. 

Σχετικά με το προσφυγικό, ο βουλευτής υπογράμμισε:

Με φτωχά μέσα πρέπει να φτιάξουμε υποδομές για να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες και να μην ακινητοποιηθούν εδώ. Πολλές δυνάμεις κάνουν πια εξωτερική πολιτική με το προσφυγικό. Η Τουρκία θέλει να ρευστοποιήσει τα σύνορά της, είναι γνωστό.

«Τεράστιο θέμα και το κλείσιμο των συνόρων στον βορρά. Πρέπει να κάνεις αναγκαστικά αντίπραξη στην εξωτερική πολιτική και προς την ΕΕ και προς το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε και κατέληξε ότι είναι απαραίτητο ένα εθνικό μέτωπο για το προσφυγικό.