«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών», διαμηνύει ο Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι δεν τον αφορούν τα σενάρια οικουμενικής. Παράλληλα, τονίζει πως η κατάλληλη απάντηση στις αβεβαιότητες είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς θα ανοίξει αποφασιστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στο euro2day.gr, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει εκ των πραγμάτων σύνδεση αξιολόγησης-προσφυγικού, δεδομένου ότι «η ικανότητα του ελληνικού κράτους και οι αντοχές της κοινωνίας να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού του προβλήματος δεν είναι ανεξάρτητες από την πορεία της πρώτης αξιολόγησης».

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει επίσης ότι είναι άλλο πράγμα οι μεταρρυθμίσεις και άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Θα πρόσθετα, όμως, ότι σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει. Εκτός από τον χρόνο, σημασία έχει το κλίμα που διαμορφώνεται, τα σήματα που εκπέμπονται, η δυνατότητα της ελληνικής δημοκρατίας να λειτουργεί χωρίς διαρκείς υπονομεύσεις, τρικλοποδιές και ανεύθυνες απειλές. Διότι, άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο συγκυβέρνηση. Άλλο τα μέτρα πολιτικής και η αναγκαία συζήτηση ή και συμφωνία τους με τους θεσμούς, όπου αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωση, και άλλο η περιφρόνηση προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ή η απαίτηση κάποιων να θέλουν να λειτουργούν ως συγκυβερνήτες ή υπερκυβερνήτες, χωρίς να έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τους στέλνει το δικό μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους διαμαρτυρόμενους αγρότες και στα άλλα κοινωνικά στρώματα είναι να επιτρέψουν άθελά τους να χρησιμοποιηθεί ο δικός τους αγώνας από εγχώρια και ξένα κέντρα που θέλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες, οικουμενικές ή άλλες, για να μείνει άθικτο το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων».