«Θέλουμε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και χρονικά πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». 

Όπως είπε, η κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «σύντομα», σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύσκολα θέματα στη διαπραγμάτευση. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης υπάρχουν δύσκολα θέματα όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, εμείς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας, θέλουμε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και χρονικά πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.

Για το φορολογικό, τόνισε πως «είναι δύσκολο θέμα, η ιδέα ότι ενοποιούνται όλοι οι κανόνες για τους μισθωτούς, υπάρχει βέβαια χώρος να γίνουν είτε κάποιες αλλαγές, είτε να γίνουν σταδιακά, και η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο για να βρεθούν οι λύσεις που θα είναι και εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές και να μην δημιουργούν άλλες εντάσεις. «Πρέπει να σκεφτόμαστε σε πολύ σύντομο χρόνο, ημερών, βδομάδας, το πολύ δέκα ημερών».

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μπουν οι κανόνες που πρέπει να μπουν.
  
Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «δεν βοηθάει σε θέματα όπως το θέμα των μέσων ενημέρωσης.Πρέπει να μπουν κανόνες, δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό. Στα άλλα θέματα θεωρώ δεδομένο ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει όπως έχει σχεδιάσει».

Σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με τη Deutche Bank, είπε πως «τώρα ζούμε τις παρενέργειες από την υπερθέρμανση της οικονομίας μέσα από το τραπεζικό σύστημα που υπήρχε πριν από τη κρίση του 2008, κι αυτό σημαίνει ότι η θεραπεία είχε λάθος συνταγή».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε τόσο στα οφέλη από το ταξίδι στο Ιράν, όσο και στο φορολογικό, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο για μία λύση εφαρμόσιμη, που δεν θα δημιουργεί εντάσεις.

Παράλληλα, μίλησε για τα οφέλη από το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν, ο κ. Σταθάκης είπε: «Είναι προφανής η πολιτική διάσταση του ταξιδιού, πρόκειται για μια ιστορική καμπή για το Ιράν μετά την απόφαση για την άρση του εμπάργκο. Η επίσκεψη στο οικονομικό της σκέλος αφορούσε την αποκατάσταση της προμήθειας πετρελαίου από το Ιράν για την Ελλάδα, πριν το εμπάργκο παίρναμε το 25% του πετρελαίου μας, επίσης οι μεταφορές και η επαναφορά της κανονικότητας στις πτήσεις, να ανοίξει το θέμα του τουρισμού και φυσικά οι τεράστιες δυνατότητες με το εμπόριο και τις αμοιβαίες επενδύσεις».