Την πεποίθηση ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2016 εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Πρακτορείο.
 
"Οι εκλογές έρχονται, είναι κοντά μας" προέβλεψε ο περιφερειάρχης, ο οποίος χαρακτήρισε "αναπόφευκτη" την προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2016.

Αναφερόμενος, επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας στην κόντρα που ξέσπασε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, γύρω από το θέμα της δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι ένας από τους 38 δημάρχους στην Κεντρική Μακεδονία και τον κατηγόρησε ότι για επικοινωνιακούς λόγους αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και την κυβέρνηση, ότι αρνείται να δημιουργήσει το κέντρο στην περιοχή που επέλεξαν οι τοπικοί φορείς (στα παλιά σφαγεία Θεσσαλονίκης) και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα κέντρα μετεγκατάστασης αφού -όπως είπε- σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα θα δημιουργηθούν ανάγκες για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Επισήμανε, δε, ότι δεν μετανιώνει για τη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του διαμόρφωσε τη νέα προοπτική στη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε φιλελεύθερο κόμμα.

 Ο κ. Τζικώστας, εξάλλου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να "δημιουργήσει τη νέα διαπλοκή", είπε ότι βρίσκεται σε "πλήρη πανικό" και ότι καλείται να αντιμετωπίσει "τις υποσχέσεις που έδωσε".