Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση γέρασε πολύ πριν την ώρα της εξέφρασε στον ΣΚΑΙ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές.
 
«Τσίπρας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες και να καταθέσουν πρόταση για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι το συνεχές έγκλημα των τελευταίων 30 ετών. Δεν είναι μόνο ο Κατρούγκαλος ο λίγος», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στo ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε:

Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης και θέλουν να τζογάρουν σε ακόμα μια εκλογική μάχη, αλλά ελπίζω να μην επικρατήσει η φυγή προς τα πίσω. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές και ο Τσίπρας να βρει το θάρρος να εκτιμήσει την κατάσταση, να συζητήσει με τους βουλευτές ώστε να δημιουργηθεί μια βουλή που θα δώσει λύσεις.

Για το προσφυγικό, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας και των Σκοπίων. «Θα πρέπει να περάσουμε από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης. Ζήτησα να ορίσουμε από κοινού κάποιον εθνικό χειριστή της υπόθεσης με εξουσία δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο Μουζάλας δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί να διαχειριστεί μόνο το θέμα των προσφύγων».

 Ερωτώμενος για τις συνεργασίες, είπε πως το Ποτάμι δεν δειλιάζει και πρόσθεσε: «Δεν θα το κάνουμε για να σώσουμε τις καρέκλες μας. Θα συνεργαστούμε μόνο αν αυτό βοηθήσει να αλλάξει κάτι στην κοινωνία».