Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τόσο για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και για τις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού. Σκληρή απάντηση από τον Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως ο πρωθυπουργός είναι «εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε» και τον κατηγορεί πως «συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης του διχασμού και της εξαπάτησης». Στη συνέχεια, η αξιωματική αντιπολίτευση του καταλογίζει μία σειρά από ψέματα και διερωτάται:

Ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;

Πάντως, ο πρωθυπουργός έδωσε σκληρή απάντηση στη ΝΔ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει «την ύστατη μάχη της για λογαριασμό της διαπλοκής και κάνει απεγνωσμένη προσπάθεια για να κρατηθεί όρθιο το αμαρτωλό καθεστώς της ανομίας».

Από την πλευρά του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει πως ο κ. Τσίπρας «κάτω από την παλλαϊκή κατακραυγή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησής του, επανέφερε το διάλογο-απάτη για να κάμψει τις αντιδράσεις του λαού» και συνεχίζει:

Επανέφερε τη γνωστή άθλια λογική των υποκινούμενων αγώνων, προσπαθώντας μάλιστα να τους συνδέσει με τη νέα αναδιανομή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που κάνει η κυβέρνησή του, σε παλιά και νέα τζάκια, επιβεβαίωσε την υποταγή στους εκβιασμούς του κουαρτέτου για την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και επέλεξε να αντιπαρατεθεί με τον εύκολο αντίπαλο, τη ΝΔ και τα κόμματα, των οποίων συνεχίζει το έργο και που αγκαλιά ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αγκαλιά στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, το σάπιο κράτος τους.

«Για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας ούτε λέξη… από τον Αλέξη!», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ και ανέφερε πως επρόκειτο για εμμονή στις αδιέξοδες προτάσεις που αποδομούν το Ασφαλιστικό, «προσκλήσεις διαλόγου χωρίς περιεχόμενο» και «κούφια λόγια» την ώρα που τα αδιέξοδα για την οικονομία και την χώρα εντείνονται.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας σπέρνει σκιάχτρα σε όλη τη χώρα. Είναι προφανές ότι θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία» και προσθέτει:

Εχθρός υπάρχει και είναι ο εαυτός του και οι υπουργοί του που γαντζωμένοι στις καρέκλες τους αυτό που κάνουν είναι να κινούν τα νήματα για μια οικονομία της καταστροφής. Από την άλλη μιλούν με τους Ευρωπαίους, κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι αλλά δεν αποφασίζουν τίποτα στο εσωτερικό. Δεν έχουν σχέδιο και σπρώχνουν τη χώρα σε μια νέα παρακμή.

Σε σκληρούς τόνους ήταν και η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων. Η ομιλία του κ. Τσίπρα «δείχνει ότι τα περί συναίνεσης που ζητούσε ήταν λόγια του αέρα και ότι τώρα ο ίδιος ενώ είναι αντίθετή του όλη η κοινωνία, σχεδιάζει με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο να παραμείνει στην εξουσία» αναφέρει και συνεχίζει:

Όμως η Ένωση Κεντρώων του θυμίζει ότι έτσι φέρονται οι Τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν.