Επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, για τις οποίες αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.

Όπως εξήγησε η Νέα Δημοκρατία δεν συναινεί για ένα βασικό λόγο: «Γιατί εμείς λέμε να γίνει ο διαγωνισμός αδειοδοτήσεων μέσα από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο» και κατηγόρησε τον Νίκο Παππά για «παιχνιδάκια» και ότι αν η διαδικασία γίνεται μέσω του ΕΣΡ «δεν θα μπορεί ο κ. Παππάς να σηκώνει το τηλέφωνο και να εκβιάζει καναλάρχες, όπως ενδεχομένως κάνει».

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει κάτι τέτοιο και το καταγγέλλει, σχετικά με τον Ν. Παππά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε «το υποθέτω, δεν το ξέρω».

Όπως τόνισε το Σύνταγμα προβλέπει ότι η αδειοδότηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γίνεται μόνο μέσα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να εξασφαλίζεται ότι η εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει για τους ιδιοτελείς πολιτικούς της σκοπούς.

«Άρα Τσίπρας και Παππάς μας λένε ότι θέλουν να τους δώσουμε εμπιστοσύνη ότι θέλουν πράγματι να πολεμήσουν τα διαπλεκόμενα και όχι να κάνουν τα δικά τους ή άλλου είδους deal. Τέτοια εμπιστοσύνη δεν τους δίνω», τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Εξάλλου σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Real FM, απαντώντας στα περί θεσμικής εκτροπής που καταλογίζει ο πρωθυπουργός στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε : «Να μην τολμάει να μιλάει ο Τσίπρας, ο χειρότερος στην ιστορία και πιο αντιθεσμικός».

«Ποιος αποφάσισε ότι οι άδειες θα είναι τέσσερις» αναρωτήθηκε.«Και ποιος σας είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Ευτυχώς το Σύνταγμα της χώρας υπερισχύει του κ. Τσίπρα και όσους νόμους και να ψηφίσει στη Βουλή, δεν μπορεί να προσπεράσει το Σύνταγμα», κατέληξε.