Η ΠΓΔΜ δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η χώρα σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Τσεχίας Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ.

Όπως είπε, η χώρα του έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της με την ενίσχυση των ελέγχων ως προς τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα με την Ελλάδα, αλλά και «με την ανθρώπινη αντιμετώπιση προς τους πρόσφυγες κατά τη διέλευσή τους μέσω της ΠΓΔΜ​»!

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι η ΠΓΔΜ επιθυμεί μία συνολική λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μέρος της οποίας πρέπει να αποτελέσει και η Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί μονομερείς λύσεις.

Ο κ. Πόποσκι σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει στην ΠΓΔΜ «να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών», καθώς, όπως είπε, η χώρα του διατηρεί ισχυρές οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και έχει καταβάλει προσπάθειες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία, συμπλήρωσε, δεν πρέπει να απειληθεί από άλλους παράγοντες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ ανέφερε ότι η χώρα του δεν θέλει να μετατραπεί η ΠΓΔΜ σε καταυλισμό προσφύγων, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη της Τσεχίας για την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.