Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών ΜΜΕ και ότι βρίσκει «διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Παππάς στηλίτευσε τη στάση της ΝΔ, λέγοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου, ώστε να εξευρεθεί συναίνεση και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία στελέχωσης του ΕΣΡ. «Αυξήσαμε τον αριθμό των μελών του ΕΣΡ σε 9, μεταθέσαμε την αρμοδιότητα για τον αριθμό των αδειών στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα, επεσήμανε ότι ο «χώρος των ΜΜΕ σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες είναι λαβύρινθος. Η κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση ήταν από πλευράς ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών και έλεγε ότι είναι πολύ υψηλό το πλαφόν των 400 εργαζομένων ανά κανάλι. Όσοι επιχειρούν να βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους θα τους έλεγα να το ξενασκεφτούν» είπε ο κ. Παππάς.

Διαμήνυσε παράλληλα ότι θα δοθούν τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και ότι ο διαγωνισμός θα προχωρήσει κανονικά. «Έχουμε ορισμένα κανάλια τα οποία είναι υπερχρεωμένα. Και τα δάνεια των ΜΜΕ είναι σε διαδικασία ελέγχου. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα μέτρα της ώστε η αγορά αυτή να εξασφαλιστεί» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Θέλουμε να διαμορφώσουμε μία αγορά που να είναι βιώσιμη. Ειδικά στις μεγάλες υποδομές [όπως οι συχνότητες], που είναι σπάνιο αγαθό, το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι τις διατάξεις που αφορούν τη διαγωνιστική διαδικασία τις ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται, ότι δηλαδή με το νέο καθεστώς μετατρέπεται σε «μεγαλοκαναλάρχη», ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως οι ίδιοι άνθρωποι «δεν θα είχαν κανέναν πρόβλημα εάν έβγαζα στις 31 Ιανουαρίου του 2015 εν μία νυκτί τροπολογία που θα παράτεινε τις προσωρινές άδειες». 

Ο υπουργός Επικρατείας, διέψευσε επίσης πως οι δανειστές απέρριψαν τις προτάσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. «Δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση σε σχέση με τον πυρήνα της μεταρρύθμισης, ο οποίος έχει βασικά χαρακτηριστικά: Τελειώνουμε με το πολλαπλό καθεστώς ρυθμίσεων και πάμε σε ενιαίους κανόνες» είπε.

Τόνισε επίσης πως η πρόταση που υπεβλήθη από την κυβέρνηση, είναι εντός πλαισίου της συμφωνίας. Και όποιος διαρρέει συγκεκριμένα πράγματα, θα πρέπει να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένος. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και αυτό το πράγμα δεν θα πρέπει να συζητιέται. Υπάρχει η ελληνική πρόταση στο τραπέζι, είναι βάση συζήτησης, όλοι πρέπει να επισπεύσουμε γιατί εκτός από την αξιολόγηση έχουμε και άλλα σοβαρά προβλήματα» τόνισε.

Επανέλαβε επίσης το κάλεσμά του προς τους αγρότες για διάλογο. «Όλες οι τοποθετήσεις πρέπει να είναι ψύχραιμες, δεν είναι όλος ο κόσμος που διαδηλώνει υποκινούμενος(…) Επίσης θα πρέπει να αποφεύγονται ακραίες πράξεις, όπως το κλείσιμο των συνόρων.  Κάναμε έκκληση για διάλογο και θα πρέπει να αποφευχθούν ακρότητες ότι κάνουμε “ντου” στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ». 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.