Αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, Γιάννη Λαγού και Κώστα Μπαραμπαρούση σχετικά με παραβιάσεις του αντιρατσιστικού νόμου για τις οποίες κατηγορούνται διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κατόπιν προανάκρισης που διενήργησε η Κρατική Ασφάλεια Αττικής, από μέλη της Χρυσής Αυγής το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2015 ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν: «Έξω οι λαθρομετανάστες», ενώ την επόμενη ημέρα (21/3/2015) σε συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης, ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Παράλληλα, στην συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης, προαναγγέλθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής και στην εφημερίδα της, που ανέγραφαν την φράση: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των λαθρομεταναστών. Όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων».

Η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρίξει ότι δεν εξέδωσε εκείνη τα επίμαχα φυλλάδια, ενώ από βίντεο της ΕΡΤ το οποίο έχει απομαγνητοφωνηθεί, προέκυψε ότι υπήρξε υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνιστική καταγωγή με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη (άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου).