«Μετά την εσωτερική διαπραγμάτευση, θα στείλουμε νέο σχέδιο στους δανειστές», δήλωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κάνοντας λόγο για βελτιώσεις στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο διάλογος για το ασφαλιστικό δεν είναι προσχηματικός και πρόσθεσε:

Ζώσα διαπραγμάτευση στο ασφαλιστικό. Θα υπάρξουν βελτιώσεις. Σε μια ριζική μεταρρύθμιση οφείλεις να διαπραγματευτείς με όλους. Οι δανειστές αντιλαμβάνονται ότι με μεγάλο μέρος της κοινωνίας απέναντι δεν μπορούμε να πάμε σε ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 

«Οι κοινωνικοί φορείς βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης μαζί μας. Αυτοί που αρνούνται τον διάλογο είναι οι αγρότες», σημείωσε.

Ο κ. Σαντορινιός είπε επίσης πως η διαπραγμάτευση γίνεται προς δύο πλευρές, και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό και επανέλαβε ότι αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για την κυβέρνηση η μη περικοπή κύριων συντάξεων. 

«Η κυβέρνηση πολλές φορές πρέπει να κυβερνήσει με βάση το δίκαιο, παρά τις αντιδράσεις», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε πως δεν υπάρχει λόγος να πάει η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση.