current views are: 3

11 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση10:24

Κουμουτσάκος για τηλεοπτικές άδειες: Ο Τσίπρας κινείται πάνω από το Σύνταγμα

Σφορδή κριτική άσκησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον πρωθυπουργό για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Δημοσίευση 10:24’

Σφορδή κριτική άσκησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον πρωθυπουργό για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Σφορδή κριτική άσκησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον πρωθυπουργό για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει να μοιράσει η κυβέρνησή του τις τηλεοπτικές άδειες. Χωρίς να δίνει εξήγηση, αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά να δώσει τέσσερις άδειες. Κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι. Χτίζουν κύκλωμα διαπλοκής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για απόπειρα πολιτικής πόλωσης και διχασμού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, συνειδητά, διαμορφώνει κουλτούρα σύγκρουσης και διχασμού. «Είναι μόνιμος εκφραστής διχαστικού λόγου» πρόσθεσε, αναφέροντας ως παραδείγματα το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το ναι και το όχι, το παλιό και το νέο. «Τώρα κατασκευάζει νέα διχαστική γραμμή. Διχάζει με όρους διαπλοκής από τη μία, και δήθεν αθωότητας από την άλλη. Ονομάζει διαπλοκή καθέναν που στρέφεται απέναντι στην πολιτική του. Δηλαδή όλους. Αυτός ο νέος διαχωρισμός, ο νέος στα σκαριά διχασμός, δεν πρόκειται να περάσει» τόνισε.

Αναφερόμενος στην τουρκική ΝΟΤΑΜ, μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρο, ο κ. Κουμουτσάκος τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη και απολύτως αβάσιμη». 

Για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε οτι η Ελλάδα έχει πολύ συγκεκριμένη αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Η σημερινη νέα τουρκική αμφισβήτηση προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Βέβαια, δεν είναι άγνωστη πρακτική για την Τουρκία» σημείωσε.

Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέλαβε πως είναι θέμα ευρωπαϊκό και διεθνές, που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας.

Επίσης, σημείωσε ότι μία παρέμβαση του ΝΑΤΟ που θα έχει σκοπό την αποτελεσματική ανάσχεση μεταναστευτικών ροών θα ήταν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, με προϋπόθεση ότι δεν θα θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα. «Στη δική μας αντίληψη δεν θα έπρεπε ειδική επιχείρηση συγκεκριμένου σκοπού να υποκαταστήσει το καθήκον της ΕΕ να διαφυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό, με όλους τους Έλληνες, είδαμε ότι όλα αυτά σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν ερήμην της Ελλάδος και απόντος του πρωθυπουργού» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορά μας με τα Σκόπια, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η ΝΔ παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό αυτήν τη συζήτηση. «Με έκπληξη ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να αναφέρονται σε αυτό σαν τίποτα να μην σημαίνει κάτι τέτοιο» τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την ευθύνη γιατί, όπως είπε, χάθηκαν επτά-οκτώ μήνες.

«Αντιμέτωπη με αυτήν την κατάσταση αποδέχτηκε σοβαρές δεσμεύσεις για τη χώρα. Η αδυναμία της να τις εκπληρώσει προσφέρει επιχειρήματα σε κάποιους να σκέφτονται αποκλεισμούς της χώρας από τη Σένγκεν» επεσήμανε και ανακοίνωσε πως η ΝΔ έχει καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών την ερχόμενη Δευτέρα, και στο ΕΛΚ. «Θα κάνουμε ό,τι είναι σκόπιμο για να βοηθηθεί η χώρα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επέκρινε τη στάση της Τουρκίας αλλά και της Ευρώπης, λέγοντας πως δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

 


σχετικα αρθρα