Θα παραλύσει αύριο η Αθήνα από το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, καθώς οι αγρότες σκοπεύουν να παραμείνουν για τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, αν και έχει διαμηνύσει πως δεν θα επιτραπεί στα τρακτέρ να κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, εξετάζει άλλα σενάρια, όπως να ναυλώσει λεωφορεία για να διευκολύνει την κάθοδο των αγροτών.

Όπως δήλωσε στα «Παραπολιτικά FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ποτέ δεν είχαν μπει στην Αθήνα τρακτέρ, ωστόσο όπως είπε η κυβέρνηση προτίθεται «να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα. Θα υπάρχουν πούλμαν που θα επιβιβάζονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας και να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Η κυβέρνηση θα το πληρώσει, βεβαίως». 

«Η πρόθεση μας δεν είναι αποκόψουμε την κινητοποίηση, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα πουθενά», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος μάλιστα απευθυνόμενος στους αγρότες λέει πως «η καλύτερη μέθοδος είναι η ενημέρωση του κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους αγρότες, λέγοντάς τους ότι η Τροχαία δεν θα τους επιτρέψει να κατέβουν με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο ασφαλιστικό, επισημαίνοντας όμως πως δεν θέλουν να δημιοιυργήσουν προβλήματα, ενώ επιμένουν να μην προσέρχονται σε διάλογο με την κυβέρνηση. «Πρόκειται για συμβολική ενέργεια», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας.  

Στην πλατεία Συντάγματος αναμένεται να βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγρότες και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.