current views are: 12

11 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση22:25

Ο Λεβέντης σκιάζει τη σχέση Τσίπρα- Φλαμπουράρη

Μέχρι σήμερα ότι έλεγε ο Αλέκος στον Αλέξη ήταν λίρα εκατό. Ο πρωθυπουργός ακολουθούσε τυφλά τις συμβουλές του πολιτικού του μέντορα και “παππού” των παιδιών του. 

Δημοσίευση 22:25’

Μέχρι σήμερα ότι έλεγε ο Αλέκος στον Αλέξη ήταν λίρα εκατό. Ο πρωθυπουργός ακολουθούσε τυφλά τις συμβουλές του πολιτικού του μέντορα και “παππού” των παιδιών του. 

της Άρτεμις Παραδεισου 

Μέχρι σήμερα ότι έλεγε ο Αλέκος στον Αλέξη ήταν λίρα εκατό. Ο πρωθυπουργός ακολουθούσε τυφλά τις συμβουλές του πολιτικού του μέντορα και “παππού” των παιδιών του. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν ο άνθρωπος που προετοίμασε την ανάληψη της εξουσίας που πλησιάζε τον Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη ταχύτητα πριν από έναν χρόνο. Δικές του προτάσεις ήταν οι βασικές επιλογές, τελικά, του πρωθυπουργού για τα πρόσωπα και της δομή του συστήματος εξουσίας. 

Ήταν ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας με τον Καμμένο, που όπως αποκάλυψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν έτοιμη, πριν κλείσουν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.

Και στη δεύτερη φορά, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα πως θα μπορούσε να στηριχθεί στον Βασίλη Λεβέντη.
Οι τελευταίες επιθέσεις, όμως, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων έχουν ενοχλήσει τον πρωθυπουργό, που δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του και στον υπουργό Επικρατείας. Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του μιλά ανοικτά για σχέσεις του Βασίλη Λεβέντη με επιχειρηματίες και από τον χώρο των ΜΜΕ. Συνδέει, δηλαδή, τη στάση του με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. 

Παρολαυτά, δημόσια, χάρις στην επιρροή- ακόμη- του Αλέκου Φλαμπουράρη η κυβέρνηση είναι πολύ προσεχτική απέναντι στην Ένωση Κεντρώων. Είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη η Αυγή κυκλοφόρησε με μία φωτογραφία Μητσοτάκη- Γεννηματά- Θεοδωράκη στην πρώτη σελίδα με την “κατηγορία” πως θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Ενώ την προηγουμένη ήταν ο Βασίλης Λεβέντης εκείνος που είχε ζητήσει την… παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως η στρατηγική Φλαμπουράρη για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τον κόμμα Λεβέντη δε δείχνει να αποδίδει καρπούς. Ο πρωθυπουργός αισθάνεται ήδη την πίεση της κοινωνίας, χωρίς το εναλλακτικό σχέδιο που του είχε υποσχεθεί ο στενός του συνεργάτης. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του ίδιου και όλόκληρης της κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα