Σφοδρότατη  επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής. «Είσαστε η διαπλοκή κύριε Τσίπρα!», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε για καταστρατήγηση των ανεξάρτητων αρχών και έφερε μία σειρά από παραδείγματα όπως η επίσπευση των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και η αλλαγή διοίκησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. «Και τώρα καταργείτε το ΕΣΡ για να διαμορφώσετε το δικό σας τοπίο στα ΜΜΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι διχάζει τους Έλληνες. «Η δημιουργική και η παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντί σας γιατί τους είπατε ψέματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μαξίμου μέχρι τη Βουλή και πίσω αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε. Αντιμετωπίζετε ως εχθρούς όλες τις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται.

Κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό, ότι θέλει να δημιουργήσει ένα δικό του σύστημα διαπλοκής. «Και επειδή η ενημέρωση είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού δεν μπορείτε να την ποδοπατείτε. Μετατρέπετε τη χώρα βήμα- βήμα σε ένα ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς» είπε χαρακτηριστικά.

Σταματήστε να βλέπετε παντού μόνο εχθρούς. Αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές ομάδες ως εχθρούς, και σταματήστε να διχάζετε την κοινωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις άδειες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού και την ελεύθερη αγορά πάντα υπό τον έλεγχο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής.

«Κανείς δεν διαφωνεί να υπάρχει διαφάνεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εσείς όμως δεν το πάτε εκεί. Με την τροπολογία έχετε ένα σκοπό. Να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης. Και αφού έχετε φροντίσει να αδρανοποιήσετε πλήρως το ΕΣΡ» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η ΝΔ ήταν έτοιμη να ψηφίσει τη σύνθεση του ΕΣΡ αν η κυβέρνηση επέστρεφε πίσω τις αρμοδιότητες του ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τον αριθμό των 4 αδειών που θέτει η κυβέρνηση.

«Αν θέλατε να προάγετε την πολυφωνία θα θέλατε να δώσετε περισσότερες άδειες. Έχετε μπλέξει την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς με το καθεστώς αδειοδότησης. Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός περιορισμός στο καθεστώς των αδειών.Γιατί δεν επιβάλλετε και αντίστοιχους περιορισμούς στη λειτουργία και άλλων αγορών; Εστιατορίων, κομμωτηρίων, κινηματογράφων;» διερωτήθη ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως τον ενδιαφέρει μόνο να δημιουργήσει το δικό του σύστημα διαπλοκής.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Γαλλική Επανάσταση λέγοντας ότι τότε επιτρεπόταν σε κάθε γειτονιά μια εφημερίδα με εξαίρεση το Παρίσι όπου επιτρέπονταν τέσσερις. Για να προσθέσει: Τι σύμπτωση…