Σε συμφωνία με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με την «ιδιαιτερότητα» του ασφαλιστικού συστήματος της ΔΕΗ ήρθε η ΓΕΝΟΠ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων της ΔΕΗ με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Όπως επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ, οι εκπρόσωποι εργαζομένων και συνταξιούχων «ενημέρωσαν τον κ. Α. Γεωργιάδη για την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το Ασφαλιστικό Σύστημα των Εργαζομένων-Συνταξιούχων στον Όμιλο ΔΕΗ, έτσι όπως αυτό ψηφίστηκε με τους νόμους 4491/66, 2773/99, 3655/08, 3863/10 και απαίτησαν από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος να ενημερωθεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν επιχορηγεί με 600 εκατ. ευρώ το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ, όπως ανέφεραν αρκετά στελέχη, προεξάρχοντος του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι καταβολές του Κράτους είναι αντιπαροχή έναντι της περιουσίας των εργαζομένων-συνταξιούχων, σύμφωνα με τους νόμους».

Ο κ. Γεωργιάδης, καταλήγει η ΓΕΝΟΠ, «συμφώνησε απόλυτα με τις Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων δεσμευόμενος ότι θα φροντίσει να ενημερώσειτο σύνολο της ΚΟ έτσι ώστε να κατανοήσει την ιδιαιτερότητα του Ασφαλιστικού Φορέα της ΔΕΗ».