Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσφυγικό και τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ για αποστολή ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο, ώστε να εμποδιστούν οι Τούρκοι διακινητές. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και διήρκησε μία ώρα και δέκα λεπτά, ενώ χαρακτηρίστηκε ουσιαστική από την πλευρά της Συγγρού. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «έγινε ουσιαστική συζήτηση και ουσιαστική ενημέρωση για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά και τις τελευταίες σχετικές με την αντιμετώπισή του εξελίξεις».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουμουτσάκος σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι «το κρίσιμο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα πήρε δραματική μορφή εξαιτίας προβληματικών κυβερνητικών ενεργειών και απαράδεκτων παραλείψεων» και συνέχισε:

Στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς την Πατρίδα μας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα - σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο - δικαιώματα  και αρμοδιότητες της χώρας.

Θεωρούμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και ειδικότερα της FRONTEX - στη φύλαξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ξέσπασε κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, με αφορμή τη συμφωνία για το ΝΑΤΟ και το ερώτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εάν η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα συνδρομής στην Ατλαντική Συμμαχία. 

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει για τη συνάντηση:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Πρέσβη ε.τ. Ελευθέριο Καραγιάννη, τον Γενικό Διευθυντή ΓΔΠΕΑΔΣ Πρέσβη Τρύφωνα Παρασκευόπουλο και τον Διευθυντή Γραφείου ΥΕΘΑ Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α.Θεολόγο Συμεωνίδη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τους δύο Αντιπροέδρους Άδωνη Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Αθανάσιο Δαβάκη και τον Εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο και τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.