Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Πόουλ Τόμσεν, για νέες περικοπές στις συντάξεις και νέα μέτρα παίρνει η ελληνική κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου με το δεικτικό σχόλιο ότι «όσα γράφει ο Τόμσεν, είναι μήνυμα στην Κομισιόν και δεν αφορά στην Ελλάδα», αναφέρεται στα όσα έγραψε.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το κλίμα στο Eurogroup, ήταν εντελώς αντίθετο, ενώ ο ίδιος ο Πιερ Μοσκοβισί, ζητά να κλείσουν γρήγορα τα ανοιχτά ζητήματα για να επιστρέψει η τρόικα. 

Την ώρα αυτή, ισχυρίζονται, εμφανίζεται ο Πόουλ Τόμσεν να λέει πως όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν δεν πρόκειται να κάνουν βιώσιμο το χρέος. Το γεγονός αυτό δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις διαφωνίες στους κόλπους των Θεσμών για το θέμα του χρέους, αλλά και στην εξέλιξη του προγράμματος. 
 
Τέλος οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει μια τριετή συμφωνία, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Αυτά συζητάει και αυτά εφαρμόζει με τους θεσμούς», επισημαίνουν. 
 
Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν και στη δήλωση της Ανίκα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπο του Πιέρ Μοσκοβισι: 
 
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο.