Για την επιστροφή της χώρας σε ύφεση σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ έκανε λόγο ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η Κυβέρνηση της Αριστεράς τα κατάφερε. Oδήγησε τη χώρα, και πάλι, στην ύφεση το 2015, μετά τη μικρή, αλλά σημαντική ανάκαμψη του 2014. Ύφεση βαθύτερη και από τις πλέον απαισιόδοξες, πρόσφατες, εκτιμήσεις.Ύφεση που καθιστά, πλέον, τα βασικά μεγέθη του Προϋπολογισμού μη ρεαλιστικά, αφού η Κυβέρνηση προέβλεπε στασιμότητα».

Ακόμη ο κ. Σταικούρας δήλωσε:

Η Ύφεση θα διατηρηθεί και το 2016, και μάλιστα προβλέπεται, ακόμη και από την Κυβέρνηση, βαθύτερη από το 2015. Αυτό είναι το δυσάρεστο οικονομικό “αποτύπωμα” των ιδεοληψιών, της ανικανότητας, των παλινωδιών και της αναβλητικότητας της διακυβέρνησης της Αριστεράς.

Στο ίδιο ύφος συνεχίζει: «Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μακροχρόνια πλειοδοσία σε λαϊκισμό και περιπλάνηση στο χώρο των ψευδαισθήσεων, στέκεται με αμηχανία μπροστά στα προβλήματα της χώρας. Οικονομικά προβλήματα που διογκώνονται, αντοχές της κοινωνίας που εξασθενούν και αβεβαιότητες, ενδογενείς και εξωγενείς, που πολλαπλασιάζονται. Πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την ανερμάτιστη διακυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 0,6% του ΑΕΠ. Σχετικά με την ευρωζώνη η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,3% έναντι γ΄ τριμήνου του 2015 και στο 1,5% έναντι του δ’ τριμήνου του 2014. Τα στοιχεία αυτά μαζί με τα τελευταία δεδομένα για την πορεία του προϋπολογισμού εξετάζονται από τους δανειστές για να ελεγχθεί αν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2016.