ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για τα «κόκκινα» δάνεια

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2016, 14:59 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2016, 15:35
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για τα «κόκκινα» δάνεια
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της ΠΝΠ με κατεπείγουσες ρυθμίσεις υπουργείων. 

Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της ΠΝΠ με κατεπείγουσες ρυθμίσεις υπουργείων. Σχεδόν ομόφωνα, πλην του ΚΚΕ, στήριξαν τα κόμματα τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Υπέρ επί της αρχής του νομοσχέδιου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. ''Παρών'' δήλωσαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Χωρίς καμία αρνητική ψήφο στηρίχθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια την οποία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία έγινε δεκτή με τη νέα τροποποίηση, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπου δίνεται παράταση μέχρι τις 30/5/2016 για την επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων στην αίτηση υπαγωγής δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης, αντί 30/4/2016, όπως αρχικά προβλεπόταν στη ρύθμιση, παρατείνεται για έναν μήνα, και ειδικότερα μέχρι τις 30/5/2016, αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και όσοι δανειολήπτες δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο.

Με μεγάλη πλειοψηφία έγινε δεκτή και η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην της βουλευτού του κόμματος Άννας Βαγενά, η οποία και δήλωσε την αντίθεση της, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».