current views are: 10

12 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:15

Το τριήμερο 22-24 Απριλίου το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Το τριήμερο από τις 22 έως τις 24 Απριλίου θα διεξαχθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να το επισπεύσει.

Δημοσίευση 13:15’

Το τριήμερο από τις 22 έως τις 24 Απριλίου θα διεξαχθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να το επισπεύσει.

Το τριήμερο από τις 22 έως τις 24 Απριλίου θα διεξαχθεί, όπως είχε γράψει το newpost.gr, το 10o συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να το επισπεύσει, 

Το τακτικό συνέδριο της ΝΔ ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι, ωστόσο όπως σημείωνε ο κ. Μητσοτάκης – την 1η Μαϊου (ανήμερα Πάσχα), το κόμμα πρέπει να είναι οργανωτικά έτοιμο να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr με στόχο να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία. 

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απόφασή του τόνισε:

 Δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό αφορά όλους τους πολίτες και θέλω να εξηγήσω γιατί. Η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα μια νέα αρχή για τη μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Μέσα από τις καινούργιες δομές που φιλοδοξούμε να υιοθετήσουμε στο 10ο Συνέδριο, θα δυναμώσουμε τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική. Με τον διαχωρισμό κράτους – κόμματος, με την κατάργηση πελατειακών δεσμών μεταξύ πολιτών και κομμάτων, με διαφάνεια, με αξιοκρατία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.

«Καλώ τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στη διαβούλευση για το νέο καταστατικό η οποία βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο. Καλώ όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι. Σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχουν θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το χρονοδιάγραμμα προς το 10ο Τακτικό Συνέδριο
 
Με την ανακοίνωση της απόφασης δόθηκαν στη δημοσιότητα η Εισηγητική Έκθεση του καταστατικού, ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό, ενώ άνοιξε και το σύστημα online εγγραφών (για νέα μέλη) και επαναβεβαιώσεων στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr.
 
Οι βασικές ημερομηνίες των προσυνεδριακών διαδικασιών είναι:

  • 12 Φεβρουαρίου: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr και ανοίγει η δυνατότητα online εγγραφών για νέα μέλη
  • 11 Μαρτίου: Κλείνει το σύστημα online εγγραφών – επαναβεβαιώσεων
  • 20 Μαρτίου: Εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ
  • 3 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Αντιπροσώπων – Συνέδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο
  • 6 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Υπευθύνων Θεματικών Τομέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων
  • 9 – 10 Απριλίου: Συνέδριο ΟΝΝΕΔ
  • 11 Απριλίου: Ολοκλήρωση διαβούλευσης για το καταστατικό
  • 17 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων
  • 18 Απριλίου: Δημοσιοποίηση προσχεδίου καταστατικού
  • 22 – 24 Απριλίου:  Διεξαγωγή Εργασιών 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

σχετικα αρθρα