current views are: 8

12 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση16:19

Νέο μέτωπο για την κυβέρνηση με κόκκινα δάνεια και πρώτη κατοικία

Και ξαφνικά νέο καυτό μέτωπο ανοίγει για την Κυβέρνηση, ο Τζέρι Ράις, ο οποίος ζήτησε συμφωνία για το σύνολο των κόκκινων δανείων, εντάσσοντας αιφνιδιαστικά στη διαπραγμάτευση και την πρώτη κατοικία. 

Δημοσίευση 16:19’

Και ξαφνικά νέο καυτό μέτωπο ανοίγει για την Κυβέρνηση, ο Τζέρι Ράις, ο οποίος ζήτησε συμφωνία για το σύνολο των κόκκινων δανείων, εντάσσοντας αιφνιδιαστικά στη διαπραγμάτευση και την πρώτη κατοικία. 

Και ξαφνικά νέο καυτό μέτωπο ανοίγει για την Κυβέρνηση, ο Τζέρι Ράις, ο οποίος ζήτησε συμφωνία για το σύνολο των κόκκινων δανείων, εντάσσοντας αιφνιδιαστικά στη διαπραγμάτευση και την πρώτη κατοικία. Το ζήτημα που ανέκυψε απασχόλησε και τη συνεδρίαση της Π.Γ , με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , να ασκούν έντονες πιέσεις στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και στον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί μια Κυβέρνηση της Αριστεράς να προχωρήσει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης μάλιστα συναντήθηκε με τους τραπεζίτες τις προηγούμενες μέρες αφενός για να χαράξουν κοινή γραμμή έναντι της επικείμενης διαπραγμάτευσης αφετέρου για να φρενάρει την όποια πρόθεση για πλειστηριασμούς μπορεί να υπήρχε από την άλλη πλευρά. Οι Έλληνες τραπεζίτες, πάντως έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δανειοληπτών που δεν μπορούν για αντικειμενικούς λόγους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά και δεν θα πωλήσει σε Distress Funds αυτά τα δάνεια, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Γιώργου Σταθάκη στο Κουαρτέτο σύμφωνα με πληροφορίες του newpost. Η θέση της Ελλάδας βρίσκει τη στήριξη των Ευρωπαίων αλλά όχι του ΔΝΤ. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ανοιχτός στην πώληση των κόκκινων δανείων που αφορούν σε μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, το οποίο και συμφωνήθηκε,, αλλά και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξενοδοχειακών μονάδων και πολυτελών κατοικιών.


σχετικα αρθρα