Έτοιμη να παρουσιάσει την ακτινογραφία της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο χρόνο είναι η ΝΔ καθώς εδώ και εβδομάδες το οικονομικό επιτελείο του κόμματος σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομεάρχες έχει κάνει φύλλο και φτερό όλους τους δείκτες που απεικονίζουν σε πια κατάσταση βρίσκεται αυτή τη χρονική στιγμή η χώρα.

Τα μεγέθη του προϋπολογισμού έχουν ήδη περάσει από ενδελεχή έλεγχο και καλά πληροφορημένες πηγές του Newpost αναφέρουν ότι το μότο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι «Δεν βγαίνει με τίποτα».

Από την ΝΔ θα κινηθούν σε τρεις συγκεκριμένους άξονες για να καταδείξουν την δυσμενή θέση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Πρώτος άξονας είναι τα δημόσια έσοδα που σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαίνουν συνεχώς μειούμενα και σε όσες περιπτώσεις εμφανίζονται αυξημένα αυτό είναι πλασματικό και οφείλεται αφενός στην καταβολή φόρων από τους πολίτες αφετέρου στιγμή αποπληρωμή από το κράτος των δικών του οφειλών προς τους ιδιώτες.

Δεύτερος άξονας η κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που παρά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση αδυνατεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές όπως αυτές των κόκκινων δανείων και επιπλέον «αιμορραγεί» από την συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων.

Τρίτος άξονας με δύο σκέλη είναι αυτός της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και της στασιμότητας που παρατηρείται στην περαίωση των κινητοποιήσεων.

Από την ΝΔ αντικρούουν το κυβερνητικό επιχείρημα περί πλήρους απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ενώ ήδη έχουν παρουσιάσει μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων που ενώ θα έπρεπε σχεδόν να έχουν περατωθεί παραμένουν σε αδράνεια .Μάλιστα από την μη ολοκλήρωση αυτών των ιδιωτικοποιήσεων η ΝΔ έχει κοστολογήσει τις απώλειες εσόδων που έχει το κράτος αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα είχαν δημιουργηθεί εάν αυτές είχαν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα με την «οικονομική ακτινογραφία» στη ΝΔ προετοιμάζονται να παρουσιάσουν και στοιχεία για το μεγαλύτερο όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και αυτό είναι το προσφυγικό. Η ΝΔ μετά και τις επαφές του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Κικίλια θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει με αριθμούς τον όγκο των μεταναστών που έχουν εισέλθει στην χώρα μας αλλά και τις «τραγικές». Καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης τόσο στην δημιουργία των hot spots όσο και στην καταγραφή και επαναπροώθηση των μεταναστών.