current views are: 7

13 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση09:38

Λαπαβίτσας: «Συνθήκες τέλειας καταιγίδας» – Χρυσόγονος: «Δεν τα καταφέραμε»

«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. 

 

Δημοσίευση 09:38’

«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. 

 

«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος

Ο κ. Χρυσόγονος προειδοποίησε δε, ότι «ορισμένοι στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, θα ήταν ευχαριστημένοι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ.»

Σχολιάζοντας το άρθρο του Πολ Τόμσεν, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. «Έχουμε υπογράψει μεν αλλά είναι αδύνατον να τα τηρήσουμε τα πρωτογενή, οι θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο ρεαλιστικούς στόχους μετά τόσα χρόνια ύφεσης» ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, τα μέτρα θα οδηγήσουν σε νέο υφεσιακά κύκλο, κάτι που θα έθιγε και τα συμφέροντα των δανειστών. 

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, όχι με μαξιμαλιστικές προτάσεις, όπως ορισμένους εκ των αγροτών».

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αδικεί τις νέες γενιές συνταξιούχων τόνισε από την πλευρά της η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

«Σήμερα πληρώνονται συντάξεις σε ανθρώπους χωρίς να έχουν εισφέρει, προστατεύονται όσους έχουν βγει νωρίς στη σύνταξη, χορηγούνται πολύ ψηλά εφάπαξ και εισπράττονται φόροι υπέρ τρίτων… Είναι αυτό δίκαιο; Είναι δίκαιο να φορολογούνται οι επόμενες γενεές; Γιατί δεν περιορίζουν τις κρατικές δαπάνες και δεν κλείνουν τους άχρηστους οργανισμούς;» διερωτήθηκε. 

«Το μήνυμα Τόμσεν είναι ότι το πρόγραμμα πρέπει να είναι αξιόπιστο. Απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% γιατί είναι τόσο το ύψος των τόκων πάνω στο δημόσιο χρέος» εξήγησε. 

Στους αγρότες δεν μπορεί ξαφνικά να αυξηθεί το επίπεδο των εισφορών τους, αλλά πρέπει να πληρώνουν φόρους όπως και οι άλλοι Έλληνες τόνισε ακόμη η κ. Ξαφά.

«Δεν είμαι σίγουρη δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο…» ανέφερε δε με σημασία, σχολιάζοντας αναφορά ότι η Ελλάδα θα μπει και τέταρτη φορά σε πρόγραμμα βοήθειας. Όπως διευκρίνισε, μετά την αποτυχία του τρίτου προγράμματος έπεται έξοδος από το ευρώ.

Για «συνθήκες τέλειας καταιγίδας για την Ελλάδα» έκανε λόγο από την πλευρά του ο οικονομολόγος και στέλεχος της ΛΑΕ Κώστας Λαπαβίτσας. «Άλλα είχε πει η κυβέρνηση κι αλλά κάνει, η κατάσταση είναι εκρηκτική» τόνισε. 

«Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο κλείνανε το μάτι στο λαό και λέγανε ότι ‘δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα’. Μπήκαμε ξανά σε καθεστώς μνημονίων. Αυτό το πράγμα δεν εχει αποτέλεσμα» επέμεινε. 

«Όλοι οι παράγοντες της κρίσης οδεύουν προς έκρηξη, πληρώνουμε τα επίχειρα της παραμονής στην ΟΝΕ» υποστήριξε το στέλεχος της ΛΑΕ. 


σχετικα αρθρα