Συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς για όλα τα ανοιχτά μέτωπα πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για όλα τα τρέχοντα, ανοιχτά ζητήματα, ενόψει και της επιστροφής των θεσμών.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με τους οποίους συζήτησε για το ασφαλιστικό και το αγροτικό αντίστοιχα.

Οι συσκέψεις του κ. Τσίπρα με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης αναμένεται να συνεχιστούν την Κυριακή, καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι στενα και πρέπει να κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες, προτού επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σημειώνεται, ωστόσο, πως η ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστη. 

Όπως έγραψε το newpost.gr, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρουν πως αυτή την στιγμή διεξάγεται ένα υπόγειο μπρα ντε φερ μεταξύ των Θεσμών σχετικά με την πορεία και την κατάληξη του ελληνικού προγράμματος. Υποστηρίζουν, πως η κάθε πλευρά έχει τα δικά της συμφέροντα, που όμως οδηγούν τις συζητήσεις σε αδιέξοδο.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση ψάχνει σανίδα σωτηρίας από την Κομισιόν, που εμφανίζεται σταθερά ως πιο κοντινός σύμμαχος των ελληνικών θέσεων, μιας και επιθυμεί να διώξει μια και καλή τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά και στην επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην Αθήνα. Ο κ. Τουσκ αναμένεται να έρθει την Τρίτη, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας εν όψει της Συνόδου Κορυφής, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί κυρίως το προσφυγικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύνοδος Κορυφής  βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο περιθώριο αυτής θα επιδιώξει να έχει επαφές με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.