Η χώρα έχει πρώτα από όλους ανάγκη για μια ισχυρή παράταξη, αυστηρά οριοθετημένη, έναντι της Δεξιάς με τη νεοφιλελεύθερη συντηρητική της εκδοχή, όπως την εκφράζει η ΝΔ, και έναντι της λαϊκίστικης δήθεν Αριστεράς, που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει στο Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Όθωνας μίλησε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και είπε πως «ο ενδιάμεσος αυτός χώρος υπάρχει ανάγκη να ανασυντεθεί και να αποκτήσει πολιτική έκφραση, αυτός είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας, που θα απευθύνεται εκτός από την κοινωνία και σε όλα τα πρόσωπα και τα κόμματα. 

Διεκδικούμε τον αυτόνομο και αυτοδύναμο ρόλο μας, δεν θα είναι αυτό το σχήμα το ισχυρό παρακολούθημα, ούτε της Δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που προέχει είναι να δοθούν βιώσιμες λύσεις για τη χώρα πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία, που θα είναι και η πρώτη προϋπόθεση αυτής της σύνθεσης. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε στήριξη αυτής της κυβέρνησης, που πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένη μετράει τα τελευταία της βήματα».