Γέφυρες στο Ποτάμι ρίχνει το μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, με δήλωσή του στο Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

"Η υπόθεση της ενιαίας έκφρασης του διάσπαρτου πολιτικού χώρου, που ορίζεται από την αντίθεση προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ" τονίζει ο κ. Χατζησωκράτης και προσθέτει:

"Αυτό το εκφράζουν αυτή τη στιγμή μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες, κινήσεις και κόμματα του χώρα. Για την υπόθεση αυτή, στην οποία συμμετέχουν μαζί με τη Δημ. Συμπαράταξη στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι κινήσεις πολιτών, το Ποτάμι έχει θέση και ρόλο.

Θα πρέπει να στοχεύσουμε στο να διαμορφώσουμε ένα ομοσπονδιακό, πολυκομματικό φορέα, πρόκειτιαι για ευρύχωρο σχήμα, όπου διαφορετικά ρεύματα μπορούν να συνυπάρχουν με τελικό στόχο τη σύνθεση. Ο φορέας αυτός πρωταρχικά θα αντιπαρατεθεί στη συντηρητική παράταξη και τον αριστερό λαϊκισμό.

Είναι αυτονόητη η θέση του Θεοδωράκη για την ύπαρξη συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων για τα μείζονα προβλήματα, μόνο πάνω σε αυτό μπορεί να χτιστεί οποιαδήποτε σύγκλιση. Οι επικεφαλής του χώρου αυτού οφείλουν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να παραμερίσουν τις όποιες προσωπικές και παραταξιακές εμμονές".