Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το ζήτημα των αγροτών, του προσφυγικού, αλλά και του ασφαλιστικού εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με συνέντευξή του στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

«Η χώρα χρειάζεται πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αλλά όχι του Τόμσεν» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συμπεριφορά καθεστώτος».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε:

«Καθρέφτης του μεγάλου προβλήματος είναι το χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, το πρόβλημα της χώρας είναι ο κ. Δρίτσας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ έκαναν λάθη, αλλά η τελική ευθύνη είναι των εδώ κυβερνήσεων. Ποιος να εμπιστευθεί τον Τσίπρα που εμπιστεύθηκε το ασφαλιστικό σε έναν ηθοποιό;» ρίχνοντας βέλη για την επιλογή του Παύλου Χαϊκάλη στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε σχετικά με την πρόταση του Ποταμιού για το ασφαλιστικό: «Είμαστε υπέρ του συστήματος των τριών πυλώνων. Σε όλη την Ευρώπη δίνουν κίνητρα για αυτό το σύστημα».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό:

 «Στο μεταναστευτικό έπρεπε από την αρχή να μπει κάποιος που γνωρίζει το πρόβλημα. Πρέπει να υπάρξει καινούριο εισπρακτικό σύστημα για το ασφαλιστικό και το αγροτικό με 13% φόρο στις ομάδες των συνεταιρισμών. Οι αγρότες πρέπει να φορολογούνται με βάση την παραγωγή τους. Αν η παραγωγή δεν επιστρέψει στο ελληνικό χωράφι θα ζούμε πάντα με δανεικά».

«Δυστυχώς υπάρχει και ο παλαιοαγρότης» είπε και συνέχισε: «Το μέλλον της αγροτιάς δεν είναι ο "παλαιοαγρότης" που είχαν επιβάλλει οι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αδικημένοι είναι οι νέοι παραγωγοί» ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του κ. Τσίπρα: «Είναι καραγκιόζης ο πολιτικός που ανεβαίνει στο τρακτέρ και υπόσχεται πράγματα. Δεν θα γίνω καραγκιόζης. Για να φύγει η χώρα πρέπει να έχει παραγωγή, που θα συνδέσει με το τουριστικό προϊόν. Ποια είναι η πρότασή τους για το ασφαλιστικό; Αυτοί που θα δουλεύουν θα πληρώνουν αυτούς που δεν δουλεύουν;».

«Η Ευρώπη και το ΔΝΤ έχουν κάνει λάθη, αλλά η ευθύνη είναι πρωτίστως δική μας» λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού για τις πολιτικές και τις επιλογές που έχουν ακολουθηθεί έως τώρα και προσθέτει: «Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να βελτιώσει το κακό της σχέδιο για το ασφαλιστικό. Τον Δεκέμβριο κάναμε μια μεγάλη εκδήλωση για την περικοπή στις σπατάλες του Δημοσίου. Δεν πήραμε καμία απάντηση. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αλλά αυτό δεν είναι το πρόγραμμα του Τόμσεν. Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να πάψουμε να κατρακυλάμε εκτός Ευρώπης εφαρμόζοντας συνεχώς μνημόνια. Έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ μας. Μνημόνιο εφαρμόζεις για να κάνεις τις επενδύσεις στη χώρα σου πιο εύκολες. Εμείς δεν το έχουμε κάνει. Η χώρα βαδίζει σε αποεπενδυτικό κλίμα και αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν άνθρωποι που γεμίζουν το τραπέζι μας και πρέπει να τους τιμάμε. Με αυτούς θέλουμε να μιλάμε. Πήγαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάναμε συγκεκριμένες υποδείξεις για το Προσφυγικό».

 Στη συνέχεια έκανε την πρόταση «να αναλάβει την ευθύνη του προσφυγικού ένα πρόσωπο, υπερυπουργός. Να αναλάβει την ευθύνη για χερσαία και θαλάσσια σύνορα η Frontex. Δεν λύνουμε το προσφυγικό και δίνουμε μετοχές σε αντιπάλους της χώρας, όπως τα Σκόπια. Το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης είναι πως έκανε συνομιλητές των Ευρωπαίων για το μεταναστευτικό πρόβλημα τα Σκόπια. Το ΝΑΤΟ να αναλάβει ευθύνες στα τουρκικά παράλια. Οι μεταναστευτικές ροές πρέπει να ελεγχθούν στα τουρκικά εδάφη».

Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε και στα περί χρηματοδότησης του Ποταμιού: «Είναι γελοιότητες τα περί χρηματοδότησης του Ποταμιού από ξένους παράγοντες. Το Ποτάμι ξόδεψε στις εκλογές κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ τα άλλα κόμματα ξόδεψαν εκατομμύρια. Το Ποτάμι είναι το κόμμα με την καθαρότερη πορεία στην πολιτική σκηνή» για να καταλήξει: «Πιστεύουμε στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Πιστεύουμε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Πιστεύουμε στην σύγκρουση με το κράτος που έχει δημιουργήσει η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ».