current views are: 5

14 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση09:53

Επιφυλάξεις Μουζάλα για εμπλοκή ΝΑΤΟ στο προσφυγικό

Επιφυλακτικός για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες εμφανίστηκε ο Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας λόγο για «μικρό φόβο λάθος χειρισμών».

Δημοσίευση 09:53’

Επιφυλακτικός για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες εμφανίστηκε ο Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας λόγο για «μικρό φόβο λάθος χειρισμών».

Επιφυλακτικός για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες εμφανίστηκε ο Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας λόγο για «μικρό φόβο λάθος χειρισμών».

Ο κ. Μουζάλας συνόδευσε την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μποντλίνι στην περιοδεία της στη Λέσβο, η οποία εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» για τα σχέδια ορισμένων κρατών – μελών περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μυτιλήνη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε την εμπλοκή της Βορειατλαντικής Συμμαχίας ως «μία πολύ λεπτή υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα περιορίσει την προσφυγική ροή κάνοντας διασώσεις όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει δηλωθεί. Θα πρέπει να δούμε τα υπηρεσιακά σχέδια και μέσα μας ένας μικρός φόβος μπορεί να υπάρχει ότι μπορούν να γίνουν λάθος χειρισμοί… Νομίζω όμως ότι η πρόθεση είναι φανερή και αυτή είναι να διασωθούν οι πρόσφυγες που πραγματοποιούν το πέρασμα του Αιγαίου».

Ο Γιάννης Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι «κάτω από την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, υποκρύπτεται το κλείσιμο των συνόρων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ενέργεια η οποία διασπά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί να τιμωρούνται οι χώρες που έχουν αυτήν τη συμπεριφορά τιμωρείται η Ελλάδα». 


σχετικα αρθρα