Για τις ζημίες που προκαλούν οι πολύημερες αγροτικές κινητοποιήσεις μίλησε το πρωί στο Mega ο Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ότι σε ανάλογη περίπτωση το 1997, το κόστος των μπλόκων είχε υπολογιστεί σε 13 δισ. δραχμές με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών ''Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς, είπε ο υφυπουργός, και δεν μπορούν να αγνοηθούν'' ενώ υπογράμμισε ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος,  καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Στην ίδια συνέντευξη επισήμανε ότι η πλειοψηφία των αγροτών θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν την θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, όπως είπε, τα αιτήματα των αγροτών όπως είπε θα κατατεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Διατύπωσε, δε, την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.