Την εκτίμηση ότι στο αγροτικό κίνημα έχουν παρεισφρήσει και δυνάμεις που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας διατύπωσε σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Στο αγροτικό κίνημα έχουν παρεισφρήσει και δυνάμεις που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Καλώ την αντιπολίτευση να καταδικάσει τη βία κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εγκαλούσαν εμάς όταν ήμασταν αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι η ''κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν καλέσει τους αγρότες σε διάλογο για το ασφαλιστικό. Δεν τους θεωρούμε ανθρώπους καλύτερης κατηγορίας''.

Ερωτηθείς για το προσφυγικό τόνισε ότι: ''Πρέπει να δούμε το ζήτημα συνολικά. Η χώρα μας είναι στην άκρη των συνόρων της ΕΕ. Και η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί τον ρόλο της στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.Η Ελλάδα δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων, κάνει τα αδύνατα δυνατά να διαχειριστεί το ζήτημα'',

Επισήμανε, δε, ότι η ''Τουρκία πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της και να την πείσει και η ΕΕ να το κάνει. Δεν μπορεί να επιτρέπει σε δουλεμπόρους να πνίγουν ανθρώπους''.

Ο κ. Μπάρκας κατέληξε ότι :

Δεν μπορεί το προσφυγικό να είναι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης και αντιπολιτευτικών κορώνων. Οι αφίξεις προσφύγων αυξήθηκαν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και κυρίως τη Συρία, ψάχνουν τον πιο εύκολο δρόμο για την Ευρώπη.

Τι απαντούν οι αγρότες στον Μπάρκα

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο γγ της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρης Δημογιάννης, για τα περί δυνάμεων στο αγροτικό κίνημα που θέλουν την αποσταθεροποίηση, είπε:

Πρώτη φορά βλέπω αριστερή κυβέρνηση να κατηγορεί όποιον βρει μπροστά της, δεν ξέρω που αποσκοπεί. Η κοινωνία των ανθρώπων εκπροσωπείται από όλα τα κόμματα.