Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών δέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Καστρινάκης, ο αντιπρόεδρος Ξενοφών Λύρος, ο γενικός γραμματέας Γρηγόρης Λεοντόπουλος, η Μαρία Κοντογιάννη και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ανδρέας Καραμπίνης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καστρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: 

Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι δράσεις τις οποίες θα αναλάβουμε για την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών θα έχουν την αιγίδα σας και θα μπορέσουμε έτσι καλύτερα να προωθήσουμε τις επιδιώξεις μας προς όφελος των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Επίσης, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Καθηγητής κ. Καραμπίνης, δήλωσε:

Ενημερώσαμε τον κ.Πρόεδρο για τα προβλήματα των νεφροπαθών, τα οποία αποτελούν μερικά απο τα σημαντικότερα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Δυστυχώς οι μεταμοσχεύσεις νεφρού που αποτελούν για τους νεφροπαθείς τη λύση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και την επιβίωση, είναι στη χώρα μας στο χαμηλότερο επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου στο πνεύμα της δωρεάς οργάνων και η προσωπική του ιδιαίτερη ανθρώπινη ευαισθησία για τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, αποτελεί το έναυσμα μιας τεράστιας προσπάθειας μαζί με τον Ε.Ο.Μ. για ν α μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους έλληνες στη δωρεά οργάνων.