Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση είναι ''όμηρος των προεκλογικών της δεσμεύσεων εξέφρασε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα μείνει μακριά από «λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες», εφαρμόζοντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές.

Ο κ. Χατζηδάκης στην ίδια συνέντευξη κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, είπε ότι είναι όμηρος των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ επέκρινε όσους αναφέρουν ότι ο νέος αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υιοθετεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη:

Η κυβέρνηση κάνει διακηρύξεις περί κοινωνικής ευαισθησίας, την ώρα που αυξάνει τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης αυξήθηκε περισσότερο η ανεργία.

Επίσης, σημείωσε ότι με βάση τις προβλέψεις που είχαν κάνει όλοι οι διεθνείς οργανισμοί το 2015 και το 2016, αντί η ελληνική οικονομία να έχει ανάπτυξη, επέστρεψε στην ύφεση και απέδωσε στην κυβέρνηση την αποτυχία συναίνεσης στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε ότι δεν είναι βέβαιος αν οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό-φορολογικό θα έχουν αίσια έκβαση για την κυβέρνηση γιατί- όπως είπε- το κλίμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι διαφορετικό από ότι πριν από τρεις μήνες και ζήτησε «να κυβερνήσει και να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα που η ίδια δημιούργησε».