Διαγωνιστική διαδικασία και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «στο Κόκκινο», ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις ραδιοφωνικές άδειες, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντησή του με την ΕΙΙΡΑ για τον χάρτη των ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μέσα στην εβδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ για να καταθέσει τις προτάσεις της για τον χάρτη συχνοτήτων των ραδιοφώνων». Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια».

«Τέσσερις θα είναι οι άδειες, προφανώς δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Και συμπλήρωσε Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων. Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγξει και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς:

Μετά τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας η κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγξει και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η "δεύτερη φορά αριστερά" τελικώς επιθυμεί να στείλει στην ανεργία ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Δυστυχώς αλλά ο Σύριζα αποδεικνύεται ένας πραγματικός οδοστρωτήρας ψυχών. Απίστευτο και όμως αληθινό.