Συνάντηση Τσίπρα με τον Ντερμιτάς για Κουρδικό και προσφυγική κρίση

Συνάντηση Τσίπρα με τον Ντερμιτάς για Κουρδικό και προσφυγική κρίση

Ανεπίσημη συνάντηση με τον συμπρόεδρο του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, είχε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.  Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, καθώς το HDP συμμετέχει ως παρατηρητής στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή, μετά τις ενέργειες του Ερντογάν ενάντια στους Κούρδους της Συρίας, με αφορμή το κουρδικό ζήτημα, τις συγκρούσεις στη Συρία και την προσφυγική κρίση. Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση, όπως και σε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με συνομιλητές που προέρχονται από περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι προσφυγικές ροές.

Κατά τη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, ο κ.Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να τερματιστεί η τρομοκρατία και κάθε μορφή βίας και καταπίεσης. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό ζήτημα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο