Για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων που προβλέπονται στο μνημόνιο κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν έχει χρήματα», το περιοδικό τονίζει ότι η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στους δανειστές. Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι «στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης για το χρέος. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν φαίνεται να βιάζεται να κάνει κάποια κίνηση».

Ειδική μνεία κάνει και στις διαδηλώσεις των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι «εσωπολιτικά ο Τσίπρας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Το Σαββατοκύριακο διαδήλωσαν 12.000 άνθρωποι στην Αθήνα ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, από την πλευρά της, η FAZ εστιάζει στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας:

Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προτιμά να αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση.