Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη, έχοντας ανά χείρας το πρόγραμμα Ζάππειο ΙΙ. Όπως είπε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γιάννης Μιχελάκης, «συνυπογραφή στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς προτείναμε επαναδιαπραγμάτευση. Όλοι οι Ευρωπαίοι ξέρουν και έχουν στα χέρια τους το Ζάππειο ΙΙ. Με αυτές τις θέσεις θα πάει στην Ευρώπη ο Αντώνης Σαμαράς».

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πει στους Ευρωπαίους πως δεν ψηφίζει, αλλά θα εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο αν γίνει κυβέρνηση, σημείωσε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ αν αναλάβει την εξουσία επεσήμανε: «Θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση. Πολιτική λύση. Υπάρχει το προηγούμενο της Ιρλανδίας που πέτυχε φορολογικό συντελεστή 12,5% και εμείς ζητάμε 15%».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μίλησε για επιχείρηση εκβιασμού και πίεσης εντός και εκτός συνόρων και πρόσθεσε: «Δηλαδή κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το μεσοπρόθεσμο και γι' αυτό φταίει η ΝΔ;».

Tέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Πηγή: Realfm/real.gr