Τα στοιχεία με τους μετακλητούς υπαλλήλους που εργάζονται στα υπουργεία και τις γενικές γραμματείες έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση 39 βουλευτών της ΝΔ, που έκαναν λόγο «ευνοϊκή μεταχείριση στα χαϊδεμένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Βερναρδάκης έδωσε λίστα με το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων  που ανέρχονται σε 634. Όπως σημειώνει ο κ. Βερναρδάκης στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και οι ειδικοί σύμβουλοι και επιστημονικοί συνεργάτες.

Πιο αναλυτικά, στο υπουργείο Εσωτερικών εργάζονται 57 υπάλληλοι, όσοι και στο υπουργείο Οικονομίας, του Γιώργου Σταθάκη. Στο υπουργείο Οικονομικών 41, στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης 54, στο υπουργείο Υγείας 23, στο υπουργείο Παιδείας 36, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας 30, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, 30, στο υπουργείο Εσωτερικών 57, ενώ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 34.

Παράλληλα τονίζει ότι οι μετακλητοί μειώθηκαν σε 4 από 5 για κάθε υπουργό, ενώ οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες σε 3 από 4. Στις γενικές γραμματείες πρωθυπουργού και Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας έχουν διοριστεί 171 υπάλληλοι (μετακλητοί, ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες).

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα και την απάντηση του κ. Βερναρδάκη