Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχει σειρά επαφών με ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα πάρει μέρος και στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πέντρο Πάσος Κοέλιο, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ,τον Μάρτιν Σουλτς, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόσεφ Ντολ, τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόσταφτ και τους Επιτρόπους Πιερ Μοσκοβισί, Γιούρι Κατάινεν, Κορίνα Κρέτσου, Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, θα τους ενημερώσει για την κατάσταση στην χώρα και για τις δικές του θέσεις. Παράλληλα βέβαια, περιμένει ότι και οι συνομιλητές του θέλουν να αποκομίσουν ιδίαν αντίληψη για τις προθέσεις του, καθώς μάλιστα αρκετοί από αυτούς θεωρούν ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ.