Σε αγώνα δρόμου τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για να κλείσουν τα καυτά μέτωπα του ασφαλιστικού και του φορολογικού  με το βλέμμα  στραμμένο στο Κουαρτέτο και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ωστόσο δύσκολη παραμένει η δουλειά για τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών που αντιμετωπίζουν τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών. Μπορεί ορισμένα μπλόκα να αποφάσισαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί κοινός τόπος. 

Μάλιστα εκπρόσωποι των αγροτών μιλώντας στο newpost  έκαναν λόγο για επιχείρηση ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού από την πλευρά της Κυβέρνησης , η οποία όπως μας λένε,  με τεχνάσματα αντί επιχειρημάτων, με στατιστικά τρικ και μέσους φορολογικούς όρους, προσπαθεί να στρέψει  την κοινή γνώμη εναντίων τους. Ενώ σημειώνουν δηκτικά: 

"Τα στοιχεία που επικαλούνται αφορούν το έτος 2014 χρήση 13 που φορολογούμασταν με αντικειμενικό προσδιορισμό του κέρδους δηλαδή με το στρέμμα και είχαμε και αφορολόγητο 9500€  ας μας πούνε τι πληρώσαμε το 15 χρήση 14 όλοι οι αγρότες πληρώσαμε και μάλιστα πολλά". 

Οι αγρότες χρεώνουν αδιαφορία στην Κυβέρνηση για τα προβλήματα τους και τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας , ενώ την κατηγορούν ότι δεν επεξεργάζεται  και δεν προτείνει καμία λύση ούτε προς την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, ούτε προς την βελτίωση των συνθηκών.  Για να καταδείξουν την εξαθλίωση τους τονίζουν ότι σε μία χώρα γεωργική όπως είναι η Ελλάδα δαπανώνται 6,5 δις για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων. 

Οι αγρότες επιμένουν ο ΟΓΑ  να παραμείνει ο κύριος ασφαλιστικός  φορέα τους και για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και για την συνταξιοδοτική τους κάλυψη. Ενώ δεν θέλουν να αυξηθούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές και αντιπροτείνουν την διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης με την ασφάλιση στον ΟΓΑ  όλων των αγρεργατών  μέσω του εργοσήμου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ο ΟΓΑ δεν θα μπορεί να διασφαλίζει  ούτε την κατώτατη εθνική σύνταξη. 

Μέχρι στιγμής οι όποιες προσπάθειες και διαρροές από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν φαίνεται να κάμπτουν τη σκληρή γραμμή των αγροτών , μένει να δούμε εάν η επίσκεψη στο Μαξίμου θα αλλάξει το κλίμα και θα οδηγήσει στη σύναψη συμφωνίας.