«Το προσφυγικό πρόβλημα είναι πιο σημαντικό και από δημοσιονομικό», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην κυβέρνηση και στην ΕΕ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, περί κλεισίματος των συνόρων τόνισε:

Το ερώτημα είναι πως φτάσαμε μέχρι εδώ; Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μας προετοιμάζει για το κλείσιμο των συνόρων και να μην ασχολείται με το πώς θα το αποφύγει. Ας κάνει ότι μπορεί. Αν κλείσουν τα σύνορα, θα βιώσουμε πρωτοφανείς και επικίνδυνες καταστάσεις

«Η ΝΔ σήκωσε αμέσως το θέμα, στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. Θέσαμε το θέμα, κάναμε το έργο μας ως αντιπολίτευση, μακάρι να κυβερνούσαμε για να μην φτάσουμε ως εδώ», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συμφωνία της κυβέρνησης με το ΝΑΤΟ για το Αίγαιο, η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι «πρέπει να μάθουμε τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας» και εκτίμησε πως «εδώ που φτάσαμε, καλώς ενεπλάκη το ΝΑΤΟ, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα θιγούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία της κυβέρνησης να παράμβει σε καίρια θέματα που αφορούν την ελληνική επικράτεια και χαρακτήρισε «εκτροπή της δημοκρατίας αυτό που έγινε με τις τηλεοπτικές άδειες».